Hur kan vi skydda oss mot coronavirus på jobbet?

Om du fortfarande måste gå till jobbet är du kanske orolig för att du kommer att smittas av coronavirus där. Du kan få skydd mot coronavirus även på jobbet. Du måste vara riskmedveten och känna till vad som fungerar och inte fungerar.

Handsprit ger inget skydd mot coronavirus.

bakteriedödande

Det är en missuppfattning att handsprit är det bästa medlet för handdesinfektion. Det ledde i början av pandemin till att folk köpte slut på handsprit från apoteket. Trots det är vanlig handtvätt en mycket effektivare metod.

Handtvålen ger bäst skydd mot coronavirus. Du behöver inte alkohol för att det ska fungera. Handspriten kan inte hantera några av våra mest vanliga virus.

Du kan få torr hud av handsprit. Den dödar bakterierna men löser upp fettet i huden. Spriten är för svag för att ta död på virussorter.

Dina händer kan bli mycket torra. Det naturliga fetter på händerna försvinner. Går det långt kan du få svara problem med dina händer på sikt. Dessutom får du massa kemikalier på händerna.

Prova en vattenbaserad och katjonisk handdesinfektion istället.

Köp en bakteriedödande tvål, det fungerar lika bra. En antiseptisk tvål, som tex. Om du vill ta död på corona så ska du använda Smittstopp.

Det har aldrig varit enklare att köpa och att använda en bakteriedödande tvål

Handhygien är viktigt, särskilt i dessa tider. Det spelar ju ingen roll om du är noga när alla andra slarvar. Man vill ju inte tjata om pandemin hela tiden.

En bakteriedödande tvål är ett bra komplement till handtvätt. desinficeringsmedel Tala om för alla andra hur viktigt det är med en god hygien.

Lär dig använda antibakteriell spray för ytdesinfektion

Sanera på rätt sätt så har du ett bra skydd mot coronavirus. Viruset kan spridas överallt. Var extra uppmärksam när du är på jobbet.

Med en bra antibakteriell spray kan du ta hand om handtag, datormus, bord och andra ytor som du och andra på arbetsplatsen kommer i kontakt med. Gör det till en rutin. Den bakteriedödande sprayen är enkelt att ta med.

Nu kan du även köpa antibakteriell handdesinfektion som spray. Så tar du hand om svåra bakterier. Ofta har det en bra effekt mot coronavirus.