Handsprit på apoteket tar slut fort men här kan du fortfarande köpa desinfektionssprit

Den nya smittan nådde snabbt Europa och då fick alla panik. Många köpte handsprit på apoteket med förhoppningen att detta skulle ge ett fullgott virusskydd. Desinfektionssprit har lurat många. Särskilt inte mot coronavirus som har visat sig vara en mycket lömskt smitta.

Allt fler frågar sig om det finns andra alternativ till handsprit på apoteket

Det finns helt klart alternativ till den handsprit apoteket säljer och du kan få bättre lösningar om du väljer andra produkter. Många har fått uppleva att desinfektionssprit inte har fungerat som man trott.

desinfektionssprit

De som ofta använder handsprit får problem med huden. Handdesinfektionsmedel med alkohol kan vara otroligt obehagliga att använda ofta.

Det kan ju tyckas märkligt att folk rusar efter handsprit mot virus som sliter på huden utan att ens ge det skydd som man är ute efter. Om du köper en antiseptisk tvål så kan du vara säker på att den verkligen dödar viruset.

Genom att köpa en alkoholfri bakteriedödande desinfektion vet du att den är skonsam mot dig. Det kan vara bra att ha katjonisk handdesinfektion hemma också.

Kom ihåg att alla i ditt hushåll måste hålla händerna rena

Bor du i singelhushåll så är du mindre utsatt. Gardera med antibakteriell tvål och spray.

Det är inte lika självklart i hem med barn. Då kan barnen komma hem med virus från skolan. Man måste vara försiktig. Barn måste lära sig att tvätta händerna genast då de kommer hem.

Det är också smart att både vuxna och barn byter kläder. Ta inte ytterkläderna med in. Kläder som du har använt inne har inte smittats utifrån. Du kan använda bakteriedödande spray om kläderna är kontaminerade.

När sprayen har torkat kan den ätas, därför kan den användas på livsmedel. På så vis dödar du virus. Många tycker att IONplus och Holistic.

Du kan även använda sprayen som ytdesinfektion

Alla ytor måste vara rena. Tänk på att viruset kan följa med hem från butiken. Matkassarna kan ha viruset på sig.

Lär alla som finns i ditt hushåll hur man ska använda en antibakteriell spray. Tvål ska finnas överallt där du tvättar dig. Inte bara i badrum där folk tvättar händerna efter toalettbesök. Ha det i köket också. Nu vet du varför det är viktigare än HANDSPRIT FRÅN APOTEKET.