Är cononavirus samma sak som andra bakterier och virus?

Det mexikanska ölet corona har samma namn som den virussjukdom som härjar nu. Många fruktar det nya viruset.

Cononavirus är farligare än så. Till skillnad från vanlig influensa som är smittsam under några dagars tid kan cononaviruset smitta långt innan några symtom ens blir märkbara. Du kan med andra ord smitta andra utan att veta att du har drabbats av viruset!

Håll utkik efter dessa symtom gällande cononavirus

Symtomen för cononaviruset varier beroende på den som smittas. Det är mycket mer än bara vanlig värk. Många som har cononavirus upplever hosta och andningsbesvär.

Var uppmärksam på symtomen. Corona smittar även utan symtom och det gör det i stort sett omöjligt att skydda sig enbart genom att hålla avstånd från andra som är sjuka.

Om vi gör vår del så kan vi besegra smittan

Börja med att äta C-vitamin i förebyggande syfte. Några gram om dagen räcker. Du kan öka dosen om du får sjukdomen.

I USA används kolloidalt silver förebyggande, 15 ml morgon och kväll. De ökar till 15 ml per timme om de smittas. Kolloidalt Silver är inte längre ett kosttillskott i Sverige men finns att köpa. Låt sprayen lufttorka sedan är den ofarlig att äta. Coronaviruset har ingen chans.

Man vet nu att viruset kan överleva på ytor i 3 dagar. Därfrån kan smittokletet hamna lite varstans.
https://www.expressen.se/tv/nyheter/har-hostar-anders-tegnell-rakt-i-handerna-foljer-inte-det-egna-radet/

Då smittan sprids via luften så är det svårt att veta var det hamnar. Maskerna kanske inte hjälper mot viruset. Vid en pandemi är det inte ansiktsmasker som hjälper mot smittan.

När vi fick veta om cononavirus i Sverige var det många som köpte en massa handsprit mot virus. Handspriten tog slut. Vissa bakterier överlever handspriten. Om du vill bekämpa corona så ska du inte välja handspriten.

Det är mycket bättre att välja en desinficeringsmedel desinfektion som bevisligen fungerar mot detta specifika virus. Var rädd om din hud. Om du använder handdesinfektion med alkohol så kan det torka ut huden. Om man använder handgel med alkohol så kan hudfettet lösas upp.
Många tycker att Smittstopp är en bra katjonisk vattenbaserad handdesinfektion.

Vi ska också komma ihåg kraften i helt vanlig handtvätt. allt-fraktfritt.se/halsa-och-kost/smittstopp/smittstopp-katjonisk-handtval-500-ml.Produkten köps enklast via Antibakteriell Handtvål. Gnid in och tvätta händerna i minst 20 sekunder. Lär också barnen att desinficera sina händer med antibakteriell tvål på detta vis.

Ha alltid ytdesinfektion hemma

Håll rent från bakterier och virus. Många vet säkert att handtag är fulla av bakterier.

Du vet väl att du kan spraya bort bakterier och virus? Det här kan vara minst lika viktigt som antiseptisk tvål för händerna. Sprayen kan du använda på dina matvaror.

Få inte panik

Tänk på att stress kan påverka ditt immunförsvar negativt. Undvik det om du inte vill drabbas av cononavirus och bakterier och virus. Då kan du vara lugn.