Använd mikrokristallinsk cellulosa om du vill ha tabletter av hög kvalitet

Tabletterna måste ju hålla vissa krav. Innehållet måste också vara säkert och funktionellt. Se till att använda klibbmedel vid tillverkning. Klibbmedel i tabletter är viktigt för att hålla ihop tabletten. Det vanligaste medlet är mikrokristallinsk cellulosa.

piller

Mikrokristallinsk cellulosa är naturligt

Cellulosa finns hos plantor. Det håller alltid formen oavsett temperatur på vattnet. Det beror på den intramolekylära strukturen. Man kan faktiskt ändra cellulosa med hjälp av hydrolys. Det bildas mikrokristallinsk cellulosa av.

Om du ska pressa eller slå tabletter då ska du använda mikrokristallinsk cellulosa. Doseringen vid inblandning är normalt upp till 20% men det finns ingen övre gräns. Cellulosa fungerar både som bindande och som diskintegrerande agent. Det gör att tabletten kan lösas.

Fokusera på rätt användning

Om du använder klibbmedel i tabletter måste du tänka på hanteringen. Ingen fukt får komma in. Du kan köpa mikrokristallinisk cellulosa på allt-fraktfritt.seProdukterna levereras i en säker plastburk. Tabletterna kan förstöras om de blir fuktiga. Använd klibbmedlet på rätt sätt för att garantera kvaliteten.

Förpackningar som håller måttet hela vägen till patient

Patienterna vill ju ha bra medicin. Det ska inte vara svårt. De flesta förpackningar är lätta att öppna idag.

Om du använder mikrokristallinsk cellulosa som klibbmedel i tabletter då är säkerheten extra viktig. Det kan göras på flera sätt. Ibland så väljer man en förpackning där tabletten ligger löst i en burk. Då måste den vara tät.

Ingen tablett klarar alltför stora påfrestningar. Detta oavsett hur väl den håller ihop. En hammare mot en tablett är ingen bra kombination. Men samma karta bör klara normal hantering av vårdpersonal och patient. Små tillverkare brukar släppa en tablett i golvet och den skall hålla. De större aktörerna använder andra metoder.

Så håller tabletterna i en vecka

Alla tabletter har olika krav. tablettmaskin
Om det till exempel är så att patienten behöver portionera ut tabletterna över en vecka så kommer han inte att ta en tablett direkt från kartan dagligen. Då kan de läggas i fack istället.

Då kan mikrokristallinsk cellulosa vara bra att använda. Tabletten förstörs inte av den fuktighet som finns naturligt i händer och den håller formen från första hantering till användning.