Verkar handdesinfektionsmedel mot coronavirus?

Det är inte konstigt att vi är rädda just nu. Du kanske inte tillhör en riskgrupp men du måste ändå ta hänsyn till andra. Det är därför som många väljer att använda handdesinfektionsmedel.

Handdesinfektion är viktigt

Något som är viktigt att poängtera vad gäller coronaviruset är att det här är en smitta som kan passera från en person till en annan trots att ingen visar sjukdomssymtom. Vissa smittade kan få andra symtom än de som vi känner till idag.

Man vill ju inte sprida smittan vidare. Nu måste vi vara noga med handdesinfektion. Användandet av handdesinfektionsmedel kan skydda andra.

Vilket handdesinfektionsmedel använder du i badrum och kök?

De flesta tror fortfarande att handsprit ger ett fullgott skydd. Det är känt att handspriten inte dödar alla virus. Spriten tar inte många av våra vanligaste virus. Då kan det vara mycket bättre att använda en vattenbaserad handdesinfektion eller lära sig mer om hur handtvål ska användas vid handtvätt på rätt sätt.

Finns det en antiseptisk tvål i ditt kök? Välj en tvål som är skonsam mot din hy. En antibakteriell tvål bör finnas på alla platser där du kommer att tvätta händerna.

dax

Det är onödigt att köpa hem handsprit. desinfektionsmedel spray Handspriten är slut, men det är inget stort problem. Oftast räcker det med tvål för att få handdesinfektion.

Många föredrar en vattenbaserad handdesinfektion.

Om det är starkt så behöver det inte vara bra mot coronavirus

Coronavirus kanske överlever ändå. Däremot kan det här vara det som gör att du får torra händer som spricker och börjar blöda. Var särskilt uppmärksam på om du spritar ofta. Handskar kan erbjuda ett bättre virusskydd.

Brukar du använda ytdesinfektion?

Glöm inte bort att använda dig av en bra antibakteriell spray för att få rena ytor. En vanlig plats för smitta att sprida sig är handtag. Om du är utomhus så kan du öppna dörren med foten. Eller så bär du handskar för att undvika att få smittan på dig.

Inomhus kan du använda sprayen som ett komplement. Det ökar ditt virusskydd hemma. Fyll på ditt lager av antibakteriell spray så att det inte tar slut.

Sprayen kan användas som ytdesinfektion också. Med den kan du spraya allt som kommer in i ditt hem från affären innan du ställer varorna på hyllor och i kylskåpet.