Du vet väl att du kan desinficera med ytdesinfektion

Många känner sig oroliga just nu och det är inte så konstigt. Då ingen har tidigare erfarenhet av detta blir det lätt förvirring. Sveriges regering bestämde sig tidigt för att hantera coronavirus annorlunda än andra länder och många fasar för resultatet. Ingen vet vad som väntar men du kan ändå desinficera dig.

Så desinficera du på rätt sätt

De flesta litar fortfarande blint på handspriten när det kommer till att desinficera. Det här kan verka som en otroligt effektiv handdesinfektion på grund av lukt och den starka känslan. Handsprit biter inte på alla virustyper.

Antibakteriell handdesinfektion med pump eller spray har blivit ett bra substitut i dessa bristtider. Det ersätter inte den dagliga handtvätten. Om du tvättar händerna noga i 20 sekunder så gör du en god insats för att stoppa spridningen av viruset.

Med antibakteriell handtvål får du ett mycket gott virusskydd. Kom ihåg att tvätta regelbundet. Har du varit utomhus ska du tvätta händerna. Du ska även tvätta om du inte har några symtom på sjukdom. Använd tvål när du kommer hem och ska tvätta händerna. Det ger ett bra grundskydd.

ytdesinfektion är också viktigt att tänka på

Runt omkring oss finns bakterier. Även om du inte är sjuk i influensa så kan du smitta med andra sjukdomar. Saker som du köper med dig hem kan ha bakterier på sig.

Under en pandemi är det särskilt viktigt. Man har haft viss framgång mot spridning genom att använda bakteriedödande kolloidalt silver. Vi måste göra vad vi kan för att försöka att minska spridningen. Det är bara att puffa på det som du just har kommit hem med för att döda eventuellt virus.

Se till att skydda dig oberoende av årstid

Du behöver inte springa till apoteket och köpa handsprit. Du kan använda dig av riktigt bra antibakteriell tvål och en katjonisk vattenbaserad handdesinfektion som ger dig gott skydd.

Kombinationen av en bra antiseptisk tvål och en smart bakteriedödande spray bör du alltid ha tillgång till. Det får inte ta slut. Sprayen får bara användas på säkra produkter.

handtvål

Gör ytdesinfektion någon skillnad?

Det gör skillnad om du använder ytdesinfektion på rätt sätt. Det är väl känt att virus som coronaviruset smittar luftvägen men också helt enkelt för att folk tar på besmittade ytor och sedan pillar sig i ansiktet. Om dina händer är rena så minskar du avsevärt risken att föra smittan vidare.