Använd handtvål istället för handsprit som handtvätt

De flesta har förstått att god handhygien är viktigt. Men du kanske inte har rätt typ av handtvål hemma för att få ett riktigt gott virusskydd. Pandemin har öppnat upp ögonen på folk, nu inser man att handtvätt är viktigt.

Räcker det inte med handsprit för att få rena händer?

Coronaviruset har fått folk att köpa handsprit som aldrig förr. Många apotek sålde slut på handsprit. Nu undrar allt fler om handspriten faktiskt biter på viruset.

Oftast hjälper inte ens handsprit mot en förkylning. Sikta på att bruka en bra handtvätt istället. Vårdpersonal har känt till det i många år.

Håll dig skyddad med handtvål

virusskydd

Om du vill vara säker på att döda bakterier så ska du använda en antibakteriell tvål. Tvålen måste inte innehålla alkohol. Bakteriedödande tvål är skonsam mot huden men aggressiv mot virus. Allt fler har fått upp ögonen för Smittstopp handtvål.

Du vet väl hur du ska göra för att praktisera en korrekt handtvätt? Tvålens kvalitet är av avgörande betydelse. Det är viktigt att skölja händerna.

Viktigast är att tvätta händerna ofta. Inarbeta en vana där du använder dig av handtvål. när du tvättar händerna. Om man har varit ute så måste man tvätta händerna när man kommer in. Ha tvål i de rum där du vistas ofta. Då glömmer du inte så lätt.

Så sprids smittan!

Här har vi en mycket viktig fråga som du ska ställa dig då du fundera på hur du kan desinficera dina händer på bästa möjliga vis. alcogel Snöa inte in på bara handtvål.

Kolla i förrådet så att du har bakteriedödande medel hemma, det kan komma väl till pass nu. Oftast är det lika viktigt som handdesinfektionsmedel. Har du provat den bakteriedödande sprayen?

Glöm inte bort din interaktion med andra vuxna och barn. Tänk på att du kan bli sjuk om du umgås med andra som är sjuk. Då kommer en bra handtvål väl till pass, använd det som din dagliga handtvätt.

Tänk på att tvätta händerna

Handtvål är ju bra men alla måste tvätta händerna för att det ska göra skillnad. Använd därför all spray och tvål som du har hemma. Både hemma och på arbetsplatser.